ANA SAYFA 
 KTFF 
 MİLLİ TAKIMLAR 
 LİGLER 
 KUPALAR 
 BİLGİ BANKASI 
Disiplin Kurulu Kararları | 19.12.2025 19/12/2025
Disiplin Kurulu Kararları | 19.12.2025

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Disiplin Kurulu 13-14 Aralık 2025 tarihleri arasında oynanan maçlarla ilgili toplandı. AKSA Süper Lig ve AKSA 1.Lig müsabakaları ile ilgili disiplin cezalarını görüşen kurul, Av. Gizem Bahri Soydan başkanlığında bir araya geldi.

 

KTFF Disiplin Kurulu’nun aldığı kararlar şöyle;

 

KIRMIZI KART VE DİSİPLİN CEZALARI

Eyyüp Öztep (Alsancak Yeşilova SK)
1 Maç

Doğukan Gören (Dumlupınar TSK)
1 Maç

Mikail Sivri (Gönyeli SK)
1 Maç

Hasan Sedatgil (Gönyeli SK)
1 Maç

Okan Göktürk (Mesarya SK)
1 Maç

Göksel Soyer (Karşıyaka SK)
1 Maç

Muhammet Emin Işık (Karşıyaka SK)
1 Maç

Gökhan Titiz (Lefke TSK)
2 Maç

Osman Erbay (Değirmenlik SK)
2 Maç

Gökhan Yavuz (Kaplıca Karadeniz 61 SK)
2 Maç

Hüseyin Konyalıoğlu (Atoll Kozanköy KSK)
1 Maç

Tahsin Denizsever (Yalova SK)
1 Maç

 

 

TEKNİK DİREKTÖR, ANTRENÖR VE KULÜP PERSONELİ

Mustafa Boyacızade (Yalova SK)
1 Maç

 

 

4 SARI KART NEDENİYLE 1 MAÇ CEZALI OYUNCULAR

Arda Kortay (Küçük Kaymaklı TSK)

Yakup Esmerarslan (Binatlı YSK)

Şükrü Hilmi Erdoğan (Değirmenlik SK)

Mustafa Korkmaz (Mesarya SK)

Gökcan Gelmen (Mağusa Türk Gücü)

Pape Cheikhou Marega (Küçük Kaymaklı TSK)

 

KTFF DİSİPLİN KURULU KARARLARI

KTFF Yönetim Kurulu tarafından DS-7/2025-2026 sayılı karar ile Kurulumuza sevk edilen             hususlar Kurulumuz tarafından görüşülüp aşağıdaki şekilde karar verilmiştir.

 

1) 23263 maç numarasıyla 13.12.2025 tarihinde Karşıyaka Şampiyon Melekler Stadı’nda oynanan Karşıyaka SK – Doğan Türk Birliği karşılaşmada Karşıyaka SK Kulüp Başkanı Umut Düzdaban hakemlere yönelik söylemleri sebebiyle KTFF Disiplin Talimatının 41. Maddesi uyarınca Disiplin Kuruluna sevk edilmiştir.

 

Karşıyaka SK Kulüp Başkanı Umut Düzdaban tarafından Kurulumuza yazılı savunma verilerek,        hakem hataları nedeniyle haklı bir tepki gösterdiği ve ceza tayinine yer olmadığına dair bir karar verilmesi talep edilmiştir.

 

Meseleye ilişkin hakem raporu tarafımızdan incelenmiştir. Meseleye ilişkin hakem raporunda Karşıyaka SK Kulüp Başkanı Umut Düzdaban’ın 2 adet su pet şişesini hakeme fırlattığı ve ilgili hakeme karşı argo söylemlerde bulunduğu belirtilmiştir.

 

Huzurumuzda bulunan hakem raporu incelendiğinde Karşıyaka SK Kulüp Başkanı Umut          Düzdaban’ın Disiplin Talimatının 41. Maddesi’nin 1. Fıkrası’nı ihlal ettiğine bulgu yaparız. Karşıyaka SK Kulüp Başkanı Umut Düzdaban’a Disiplin Talimatı’nın 41. Maddesi’nin 1. Fıkrası’nın (b) bendi uyarınca         60 gün hak mahrumiyeti cezası verilmesine oy birliği ile karar verilir.

 

2) 23743 maç numarasıyla 13.12.2025 tarihinde Geçitkale Stadı’nda oynanan Serveroğlu Geçitkale GSK-Baf Ülkü Yurdu karşılaşmasında 103249 lisans numaralı Serveroğlu Geçitkale GSK futbolcusu İrfan Boşnak’ın karşılaşmanın hakemine küfrederek, ayaklarının içine doğru tükürdüğü, bu eylemin ardından ilgili futbolcunun oyundan ihraç edildiği ve akabinde maçın hakeminin üzerine giderek hakaretlerine  devam ettiği ve hakemin burun ve üst dudak kısmına denk gelecek şekilde kafası ile sert bir şekilde vurduğu rapor edilmiştir.

 

Yaşanan olay ile ilgili Serveroğlu Geçitkale GSK Asbaşkanı Mustafa Baybora Kurulumuz huzurunda hazır bulunarak, maç hakeminin kötü yönetimi neticesinde gerginliğin arttığı ve bu gerginlik      neticesinde 103249 lisans numaralı Serveroğlu Geçitkale GSK futbolcusu İrfan Boşnak’ın yukarıda serdedilen ihlalleri gerçekleştiğini ifade etmiş ve yaşanan bu olay neticesinde kulüp olarak üzgün olduklarını beyan etmiştir.

               

Meseleye ilişkin hakem ve gözlemci raporlarıyla birlikte maç görüntüleri tarafımızdan incelenmiştir. Yapılan inceleme ışığında 103249 lisans numaralı Severoğlu Geçitkale GSK futbolcusu İrfan Boşnak’ın Disiplin Talimatı’nın 44. Maddesi’nin 2. Fıkrası’nı ihlal ederek müsabaka görevlisi hakeme karşı saldırı ve darp fiili işlediğine ve yine Disiplin Talimatı’nın 41. Maddesi’nin 2. Fıkrasını ihlal ederek müsabaka hakemine tükürdüğüne bulgu yaparız.

 

Olayın müsabaka görevlisi hakeme karşı yapılmasının vahametini göz önünde bulundurduğumuz  zaman 103249 lisans numaralı Serveroğlu Geçitkale GSK futbolcusu İrfan Boşnak’a Disiplin Talimatı’nın 44. Maddesi’nin 2. Fıkrası uyarınca 14 müsabakadan men ve Disiplin Talimatı’nın 41. Maddesi’nin 2. Fıkrası uyarınca 4 müsabakadan men cezası (Toplamda 18 müsabakadan men) verilmesine ve cezaların ayrı ayrı çekilmesine oy birliği ile karar verilir.

 

Bilgi ve gereği rica olunur.                                                                                                                               

                                                                                       

Av. Gizem Bahri SOYDAN
KTFF Disiplin Kurulu Başkanı

 

Diğer Haberler :
Disiplin Sevki | 16.12.2025
Disiplin Kurulu Kararları | 12.12.2025
Disiplin Sevki | 09.12.2025
Disiplin Kurulu Kararları | 05.12.2025
Disiplin Sevki | 02.12.2025
Site İçi Arama

KTFF Kurullar
Yönetim Kurulu
Merkez Hakem Kurulu
Tahkim Kurulu
Disiplin Kurulu
Bölge Terfi Müsabakaları (BTM) Ligi Kurulu
Etik Kurulu
Uyuşmazlık Çözüm Kurulu
Eğitim-Üst Kurulu
Sağlık Kurulu
KTFF Teşkilatı